Atlantis-Wellness-2

Sorgbearbetning

Sorg är en naturlig känslomässig reaktion vid en förlust. Hur förlusten upplevs är helt individuellt. Dödsfall, skilsmässor och andra separationer är oftast smärtsamma. Att flytta, gå i pension eller att mista ett husdjur är exempel på andra förluster.

INDIVIDUELL OCH UNIK
Det finns lika många reaktioner på sorg som det finns människor. Sorg är också mänsklig och naturlig. Däremot är samhällets information om hur man förhåller sig till sorg inte till mycket hjälp. Sorg är en känslomässig reaktion på en förlust, men de flesta av oss har lärt oss att hantera sorg på ett intellektuellt sätt.

När vi drabbas av sorg vet oftast de runt omkring oss inte vad de ska säga. Några av de fraser vi ofta får höra är:

  • Tiden läker alla sår                           
  • Var stark              
  • Sörj i ensamhet                               
  • Ersätt förlusten

De är så vanliga att de flesta av oss känner igen dem. Och ingen av dem hjälper! "Tiden läker alla sår" är ett exempel på en myt som får oss att tro att vi kommer att må bättre bara vi låter tiden gå. Känslan kanske förändras men smärtan finns fortfarande kvar i oss och kan göra sig påmind när vi minst förväntar oss det.

HITTA TILLBAKA
Vi erbjuder dig att i en lugn och trygg miljö få prata om och känna din sorg så att du får en möjlighet att hitta tillbaka till glädjen som finns under sorgen. Det handlar inte om att glömma, det handlar om att du skall kunna minnas utan den smärta du nu förknippar med minnet av din förlust.

TERAPEUTER SOM UTFÖR SORGBEARBETNING

Sorgbearbetning Linda Dyrefelt utför psykosyntesterapi, sorgbearbetning på Atlantis Wellness i Vasastan i Göteborg

Linda Dyrefelt
Dipl Psykosyntesterapeut
Fil Kand Psykologi
Cert handledare i SorgbearbetningLÄS MER OM
TERAPEUTEN & BOKA

Sorgbearbetning IngMarie Wollter utför  psykodnamisk samtalsterapi, traumaterapi ,sorgbearbetning på Atlantis Wellness i Vasastan i Göteborg

IngMarie Wollter
Psykoterapeut
Traumaspecialist
Handledare i SorgbearbetningLÄS MER OM
TERAPEUTEN & BOKA