Atlantis-Wellness-2

Ingeborg Björlin

DIPLOMERAD PSYKOSYNTESTERAPEUT
GRUNDUTBILDNING I INTEGRATIV PSYKOTERAPI
 


 

IngMarie Wollter Psykoterapeut, Traumaspecialist, Handledar i  sorgbearbetning på Atlantis Wellness i centrala Göteborg

Ingeborg Björlin

Bokning och frågor:
Tel: 0706-735 445

ingeborg.b@atlantiswellness.se
länk till egen hemsida?

Bakgrund
Jag är ursprungligen tekniker och har med den bakgrunden arbetat med produktutveckling och senare med logistik och organisationsutveckling i världsomspännande företag med människor i olika funktioner och från många länder. För att kunna förklara samband, orsak och verkan, börjar jag med individen framför mig och hur hen påverkas. Att möta den andre i sitt egna sammanhang ger en bra grund till dialog,förståelse och förändring.

Som samtalsterapeut arbetar jag på samma sätt. Oavsett vad jag kan om terapi och olika inriktningar inom psykologin lyssnar och möter jag dig just där du är! Vår kontakt är det viktigaste för att nå resultat! Tillsammans arbetar vi för att du skall finna svar på dina frågor och behov.

Min resa till samtalsterapeut började med en 2-årig utbildning på Psykosyntesinstitutet i personlig utveckling. Det ledde till omvälvande insikter och omvärderingar. Till slut valde jag att kliva ur ekorrhjulet, byta yrkesinriktning och utbilda mig till samtalsterapeut. Det tog 4 år till. Nu märker jag att livserfarenhet, yrkeserfarenhet och mina personliga egenskaper smälter samman och är en tillgång för mig som samtalsterapeut.

Samtalsterapi
Sedan januari 2018 har jag tagit emot klienter. Min inriktning är psykosyntes, en relationell bas där hela människan får plats. Dåtid, framtid och individens potential är några av ingredienserna. Jag har även KBT, ACT, Schematerapi som verktyg i mitt arbete.
Det finns många skäl att gå till en terapeut. Det kan t.ex. vara stress, livsval, sorg, en svår händelse, något som skaver. Ditt skäl och den du är skapar en unik enhet. Utan preparerade strukturer eller steg som skall genomföras möter jag dig precis där du är, utan förutfattade meningar. Jag vill hjälpa dig, hitta in till dig själv och din vilja, dina visioner!

Min värdegrund
Alla har samma värde, vi är födda goda! Vår inneboende kapaciteten är så mycket större än vi tror. I oss finns en vilja och längtan att agera och förverkliga sig själv men ibland är det något som bromsar och/ eller blockerar.

Hur går det till?
När du bokat tid så kommer du till mig. Vi sitter i en lugn miljö där vi ostört kan samtala och du behöver inte förbereda dig eller prestera något. Du förbinder dig inte till något eller till ett visst antal gånger och kan när som helst avsluta. Om du tycker samtalen är värdefulla så träffas vi och beroende på dina behov så reglerar vi när och hur ofta vi ses. Jag tar emot på Atlantis, utomhus och i webmöte.

Säkerhet!
Jag har förbundit mig att följa etiska regler såsom tystnadsplikt och regelbunden handledning hos erfaren och utbildad handledare. Jag är med i Psykosyntesförbundet och har behandlingsansvarsförsäkring.

Varmt välkommen att kontakta mig!

LÄS MER OM